Dag 3

Na alle ontberingen tijdens dag 2 begonnen wij met een enigszins gedaald vertrouwen aan de reis richting Sotogrande. De auto’s werden aan een strenge keuring door de heren technici blootgesteld maar daar kwam niets naar boven. Het top team had dus klaarblijkelijk fantastisch werk verricht!

Voordat het daglicht in Spanje terecht was gekomen waren de motoren gestart en vingen wij de reis van 670 km aan. Deze keer hoopten wij met daglicht aan te komen op de geplande bestemming. Gebroederlijk naast/door/achter elkaar werd er gereden.

Via rustige prachtige wegen werd de reis voortgezet. Onze team captain Marc Honders had wel heel veel gegeven en sliep nog even door…..

Ondanks een aantal steile hellingen en pluimpjes uit sommige uitlaatpijpen hielden de autootjes zich prima en gestaag naderden wij Sevilla. Hobbyisten als wij zijn moesten wij wel nog langs een autoshop om de broodnodige onderdelen die wij gisteren moesten gebruiken, aan te vullen.

Dit leverde een enerverend ritje op in Sevilla stad en waar wij in alle rust 400 km hadden opgevreten, belanden wij nu in druk stadsverkeer. Met de hulp van de Spaans sprekende collega van Renee, werden wij direct naar de dichtstbijzijnde dealer geloodst. Aldaar bleek men zeer behulpzaam en hoewel de siësta tijd was aangebroken namen zij meer dan de tijd om te assisteren. Jan zijn neus had namelijk iets verdachts geroken en wederom in zijn beste Spaans leidde dat tot een gratis check op de brug van de garage.

Gelukkig waren het slechts een paar schroefjes en boutjes die los zaten waardoor wat olie verloren was gegaan ……de laatste 100 km richting eindpunt van de dag leverde schitterende vergezichten op en de snelheid nam toe omdat een aantal koetjes hun stal gingen ruiken.

Plichtsgetrouw als Eric is moest een tent mee naar Marokko. Omdat daar de tijd niet voor was geweest in Nederland … moest dat nog even worden gedaan in de plaatselijke campeerwinkel van Algeciras. Omdat de communicatie niet optimaal was werden er bijna 2 auto’s als vermist opgegeven. De goede oude gsm waarmee je nog steeds kan bellen gelukkig maakte al snel aan alle onzekerheid een einde en er werd afgesproken dat 2 auto’s door zouden rijden omdat wij slechts 10 minuutjes verwijderd waren van de bestemming van de dag.

Naast een tent werden er natuurlijk zoals mannen betaamd nog een aantal zeer broodnodige spullen aangeschaft en omdat wij toch niet zo veel hadden meegenomen van huis paste dat makkelijk bij de andere essentiële zaken aan boord.

Het was uiteindelijk een zeer emotioneel moment toen alle 4 de auto’s op bestemming waren en omdat alle Challenge teams hier verzamelden was het een kakofonie van mooie verhalen die men al tijdens de reis had meegemaakt en dit is nog maar het begin!! Het saamhorigheidsgevoel is toegenomen omdat wij zeker niet de enige zijn geweest die akkefietjes hebben gehad.

De Ferry tickets werden hier voor een prikkie aangeschaft door de onderhandelingstechnieken van Wiebe en 31 oktober (mooie datum overigens) zullen wij dan het Europese continent gaan verlaten.

Wij hopen u spoedig verder te kunnen berichten over onze ontberingen en dat alle media mogelijkheden ook buiten Europa beschikbaar blijven.

Zeer spoedig volgen wederom een aantal sfeerbeelden die de emotie en omgeving van de challenge goed in beeld brengen.

Zij die gaan rijden groeten u!

4 reacties op “Dag 3

 1. wat een mooi proza! prima verhaal we leven mee! . enne…….van harte gefeliciteerd. goede voortzetting van de reis

  Like

 2. Schitterend geschreven weer. Mijn complimenten aan de schrijver. Ik kijk uit naar het verslag van dag 4. Goeie oversteek mannen!! Groeten Monica (menno).

  Like

 3. nils ook gefeliciteerd namens andre vader (heb net met hem zitten vergaderen over het wel en wee van het wooncomplex). hij vroeg ook onmiddellijk om zoveel mogelijk verschillende muntjes mee te nemen uit de diverse transito-landen. dus hierbij het verzoek wat ik graag aan je doorgeef!
  groet en nogmaals goeie voortzetting van de reis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: