Top team

Nog even een aanvullend verslag van dag 2 (pas) van Chambray les tours naar Salamanca als ooggetuige.

Tot voorbij de Spaanse grens liep auto 3 als een zonnetje. Net na de grens en een tunnel hoorden Jan en ik een luide plof. Dit werd direct gevolgd door Erik die in de walkietalkie talkie brulde of wij die wolk ook zagen. Jan zag direct een stijging in de motor temperatuur en om auto 3 te redden stopte hij per direct de auto en als een formule 1 coureur dirigeerde hij de auto naar de vluchtstrook, heftig remmend. Helaas was de vluchtstrook zeer smal waardoor de linkerkant van de auto deels op de snelweg bleef staan.

Wij sprongen uit de auto en gelukkig reden Menno en Erik achter ons die ook direct in de ankers gingen en de auto achter ons parkeerden. De motorkap werd geopend en Jan zag direct dat een slang volledig was opengebarsten dat niet met een tapeje was te repareren. Met het langsrazende verkeer werd in een split second besloten dat de auto gesleept moest worden. Met een fel gele spanband van Hecotex werden de beide auto’s verbonden en zette Menno de auto’s in beweging.

Na 500 meter zagen wij een politie busje dat ons volgde en netjes achter ons bleef zodat het verkeer goed in de gaten had dat er sprake was van een nood situatie. Echter, nog geen minuut later kwam het busje langszij, werd de zijdeur zoals wij nog kennen van het A Team ,opengeschoven en werden wij direct naar een tankstation verwezen. Daar bleken bewapende agenten in te zitten die absoluut geen heil hadden gezien in onze oplossing. Met drukke gebaren werden onze auto’s in een hoek geparkeerd en werd druk overlegd in het Spaans door de heren.

Een bevriende advocaat uit Bilbao werd gebeld met het verzoek te praten met de politie agent die de leiding leek te hebben. Na 10 minuten was duidelijk dat wij moesten wachten tot een ander politie team zou komen en uit de gebaren bleek dat de boete wel eens hoog kon zijn.

Niettemin, het team ontfermende zich om de auto en binnen een half uur was de slang vervangen en draaide motor weer. Na overleg met onze Spaanse vriend leek het toch verstandiger even te wachten op de politie. Na een heldere Spaanse uitleg van Jan aan de politie was duidelijk dat zij zich hadden vergist in de professionals aanpak van ons en zij gaven dat wij zonder verdere consequenties konden vertrekken.

Met de schrik om het hart schoten wij de snelweg op. Helaas na 30 km bleek dat de temperatuur van motor 3 opliep waardoor wij genoodzaakt waren met het gehele team van de weg af te gaan en een oplossing te bedenken. Cees was zo helder van geest om direct voor de innerlijke mens te gaan zorgen, terwijl de anderen op een formule 1 achtingen manier een oplossing bedachten,. De kop werd van de motor gehaald en na het aandraaien van een aantal bouten (zie film/foto) en vullen van het koelsysteem draaide de motor weer.

In grote onzekerheid gingen Jan en Nils de snelweg weer op. Gelukkig bleef de temperatuur na de professionele ingreep van het team redelijk stabiel en kwamen wij tegelijk met de finish van de winnende Max aan in Salamanca.

Een zeer enerverende en uitdagende dag en vol goede moed naar de volgende etappe!!

Voor een visuele benadering zie de foto’s en video’s op de site.

Wordt op zeker vervolgd !

5 reacties op “Top team

  1. spannend! gefeliciteerd met ajax! wij doen vandaag rondje Ermelo (verjaardag en zo……) groet en hou je taai!

    Like

  2. Een team dat niet met zich laat sollen, de woorden zijn al in daden omgezet.Het is of ik een spannend jongensboek zit te lezen. Maar er is in elk boek een happy end, over drie weken heb ik het uit. Groetjes Netty en Rien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: