Problemen met auto 3

Net voorbij de grens van Spanje een plof en een hoop stoom. Een koelwaterslang van auto 3 is geknapt. De motor wordt door Jan direct gestopt. Alleen de auto staat op een doorgaande weg. Auto 2 schiet te hulp en met een sleep, echter dit schijnt niet te mogen en auto 3 en 2 worden door boze politie agenten naar een tankstation gedirigeerd. We verstaan ze niet maar gelukkig heeft Nils wat Spaanse contacten. Deze speelt als tolk. We krijgen te horen dat we op Politie collega’s moeten wachten. En absoluut niet mogen vluchten. Ze gaan ons beboeten. Ondertussen hebben we de koelwaterslang vervangen.

En als dan de collega agenten verschijnen mogen we door. Echter nog geen 20 kilometer verder gaat het weer mis. De motor van auto 3 loopt weer warm. Conclusie een lekke kop. In een ultieme poging de de interkoeler gedemonteerd, kleppendeksel eraf en de kopbouten nagetrokken. Ook meteen maar een vaste koelfan gemonteerd. Men zei. Na de Pyreneeën zou het mooi weer zijn. Het is koud, de mutsen en handschoenen moeten aan. Gelukkig is Cees er. Klaptafel gaat uit. Gaskookstel aan en de koffie wordt gezet.

Inmiddels we onderweg nog 192 km naar Salamanca. Fingers crossend dat de motor van auto 3 het houdt.

2 reacties op “Problemen met auto 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: