Welkom bezoekers en zeer gewaardeerde sponsors.

De mannen (8) zijn druk in de weer om de auto’s rijklaar te maken en met steun van onze gewaardeerde sponsors is al een hoop werk uitgevoerd. In het weekend van 16/17 september kunnen wij hopelijk de 4 challenge auto’s presenteren op deze site waarbij wij dan ook een teamfoto zullen plaatsen.

Op 28 oktober, 11:00 zal de start van de Amsterdam Dakar Challenge zijn en zoals de naam aangeeft zal dat in Amsterdam zijn. Alle teams zullen nog op 21 september samenkomen in Amsterdam voor de nodige injecties en de laatste reistips van de organisatie in ontvangst te nemen.

De exacte route hangt nog enigszins af van de situatie in Marokko en Mauritanië. Het team heeft in ieder geval het plan om in 3 dagen naar Zuid Spanje te rijden en aldaar over te steken naar Marokko. Via Fes gaan wij dan naar het Atlasgebergte richting Algerije/Sahara. De intentie is via de Sahara lijn naar het Westen te koersen, via Marrakesh, en dan richting het diepe Zuiden naar Mauritanië en uiteindelijk Senegal.  Wanneer alles volgens plan loopt zal het volledige team dan aankomen in Dakar op 18 november na zo’n 7000 km te hebben overbrugd..

Wij zullen regelmatig updates geven van onze posities en verslag doen van onze ervaringen via deze website.

Voor wat betreft de goede doelen worden o.a. de auto’s die achterblijven gebruikt als rivier ambulances in Gambia zodat mensen snel naar een normaal ziekenhuis (in Banjul) kunnen worden vervoerd. Daarnaast wordt ook veel gedaan aan zon energie door middel van het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen. Natuurlijk wordt ook een deel van het sponsorgeld gebruikt voor scholing en opvang van weeskinderen.

Binnenkort komen wij met een update over het team zelf met achtergronden en motivatie van de deelnemers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: